Skärmavbild 2018-03-21 kl. 15.16.50

Gillar du att engagera unga människor? Intresserar du dig för barns rättigheter, miljö eller global hållbar utveckling? Tycker du om att resa? Då är det dig vi söker!

A Non Smoking Generation arbetar för att barn och ungdomar ska välja att inte börja använda tobak. Detta har vi som organisation gjort sedan 1979 genom tobaksprevention och opinionsbildning. I vår metodik är det unga personer som föreläser för att de ungdomar vi möter lättare ska kunna identifiera sig med dem. Vi söker nu därför två personer som identifierar sig som unga och som vill ha ett betydelsefullt arbete som föreläsare under en ca fyra månader lång turné runtom i Sverige.

Vi kommer under hösten 2018 fortsätta att driva vårt projekt Tobaksbarn finansierat av Forum Syd/Sida som haft stort genomslag sedan starten 2013. Projektet syftar till att skapa större kunskap om de orättvisor och det barnarbete som pågår på tobaksplantage samt berätta om industrins miljöförstöring. Detta gör vi genom en föreläsningsturné där vi möter högstadie- och gymnasieungdomar. Genom att sprida kunskap bidrar du till ett minskat tobaksbruk bland ungdomar och ett ökat engagemang för en hållbar utveckling.

Vem är du?
Vi söker dig som är initiativrik, självständig, ansvarsfull och strukturerad. Har du samtidigt lätt för att prata inför folk och gillar att stå i centrum? Gillar du att kommunicera via sociala medier? Arbetar du gärna med ungdomar och anser dig kunna var en god förebild? Vill du vara en del i vårt arbete för en hållbar och rättvis värld? Då kommer du passa bra in i vårt team!

Som föreläsare kommer du att hålla föreläsningar med en kollega för en stor grupp elever och dagligen vara aktiv på sociala medier. Arbetet sker tätt ihop tillsammans med en kollega och därför är din förmåga att samarbeta prioriterad. Föreläsningarna kommer att erbjudas i hela Sverige vilket innebär mycket resor. Resorna sker med bil, buss, tåg eller flyg. Anställningen utgår från Stockholm då en del arbete även sker på vårt kontor.

Arbetet innebär:
– Föreläsningar för högstadie- och gymnasieklasser i stora grupper
– Resor inom Sverige (traktamente utgår enligt Skatteverkets regler)
– Administrativa uppgifter; rapportering, enkäter och kommunikation med skolor
– Kontakt med media

Meriterande:
– Erfarenhet av arbete med ungdomar
– Ideellt engagemang
– Vana att tala inför grupper
– Kunskap inom utvecklingsfrågor

Krav:
– På grund av långa resvägar är det krav på körkort och det är fördelaktigt om du är en trygg förare.
– Självklart är du tobaksfri.

Känner du igen dig? Sök idag!

Det första intervjutillfället kommer att ske i grupp, där du som sökande får hålla en kortare presentation inför gruppen. En andra intervju hålls enskilt med utvalda deltagare. I början av anställningen kommer du att få en utbildning för att vara väl förberedd innan du ställer dig på scenen. Utbildningen är betald (en vecka i Stockholm med start i augusti).

Arbetstid/Varaktighet:
Heltid, ca 40 h/ vecka. Tillträde 20 augusti 2018.
Visstidsanställning mellan 20 augusti – 14 december 2018.

Lön:
18 000 kr/ månad + semesterersättning + traktamente + mobilersättning

Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 1 maj till info@nonsmoking.se. Skriv ”Ansökan Tobaksbarn ht 2018” i ämnesraden. Rekrytering sker löpande.

För mer information om projektet:
http://tobaksbarn.se/

Kontaktperson vid frågor:
Anthonia Zachari, projektansvarig, anthonia@nonsmoking.se
Kontor 08-10 93 00, info@nonsmoking.se.

Tillbaka till toppen