Image-1
Vi söker föreläsare!

Gillar du att engagera unga människor? Intresserar du dig för barns rättigheter, miljö eller global hållbar utveckling? Gillar du att resa? Då är det dig vi söker!

A Non Smoking Generation arbetar för att barn och ungdomar ska välja att inte börja använda tobak. Detta har vi som organisation gjort sedan 1979 genom tobaksprevention och opinionsbildning. I vår metodik använder vi oss av yngre personer för att de ungdomar vi möter lättare ska kunna identifiera sig med dem. Vi söker nu därför flera (ca 2-4) personer som identifierar sig som unga och som vill ha ett betydelsefullt arbete under en fyra månader lång föreläsningsturné runtom i Sverige.

Vi kommer under hösten 2017 fortsätta att driva vårt projekt Tobaksbarn finansierat av Sida som haft stort genomslag sedan starten 2013. Projektet syftar till att skapa större kunskap om de orättvisor och det barnarbete som pågår på tobaksplantage samt berätta om industrins miljöförstöring. Detta gör vi genom en föreläsningsturné där vi möter högstadie- och gymnasieungdomar. Genom att sprida kunskap bidrar du till ett minskat tobaksbruk bland ungdomar samt till en bättre värld.

Vem är du?
Är du initiativrik, utåtriktad, självständig, ansvarsfull och strukturerad? Har du samtidigt lätt för att prata inför folk och gillar att stå i centrum? Gillar du att kommunicera via sociala medier? Arbetar du gärna med ungdomar och anser du dig kunna var en god förebild? Vill du vara en del i vårt arbete för att rädda liv? Då är det dig vi söker!

Som föreläsare kommer du att hålla aulaföreläsningar med en kollega för en stor grupp elever och vara aktiv på sociala medier. Arbetet sker tillsammans med en kollega och därför är din förmåga att samarbeta prioriterad. Föreläsningarna kommer att erbjudas i hela Sverige vilket innebär mycket resor. Resorna sker med bil, buss, tåg eller flyg. Anställningen utgår från Stockholm då en del arbete även sker på vårt kontor i Gamla Stan. Anställningen innebär även administrativa uppgifter; såsom sammanställning av enkäter, rapportering, uppdatera våra sociala medier och kontakt med media.

Meriterande:
– Erfarenhet av arbete med ungdomar
– Ideellt engagemang
– Vana att tala inför grupper
– Kunskap inom utvecklingsfrågor

Arbetet innebär:
– Föreläsningar för högstadie- och gymnasieklasser i stora grupper
– Resor inom Sverige (traktamente utgår enligt Skatteverkets regler)
– Administrativa uppgifter och rapportering

På grund av långa resvägar är det krav på körkort. Självklart är du tobaksfri.

Känner du igen dig? Sök idag!

Det första intervjutillfället kommer att ske i grupp, där du som sökande får hålla en kortare presentation inför gruppen. En andra intervju hålls enskilt med utvalda deltagare. I början av anställningen kommer du att få en gedigen utbildning för att vara väl förberedd innan du ställer dig på scenen. Utbildningen är betald (2 veckor i Stockholm med start i augusti).

Arbetstid/Varaktighet
Heltid, ca 40 h/ vecka. Tillträde 14 augusti 2017.
Visstidsanställning mellan 14 augusti – 15 december 2017.

Lön
18 000 kr/ månad + semesterersättning + traktamente + mobilersättning

Varmt välkommen med din ansökan senast 5 juni till info@nonsmoking.se. Rekrytering sker löpande.

Kontaktperson
Anthonia Zachari, projektansvarig, anthonia@nonsmoking.se, kontor 08-10 93 00, info@nonsmoking.se.

Tillbaka till toppen