Ambassadörer & Samarbetspartners

Ambassadörer

Vår första legendariska kampanj som vi gjorde 1979 nådde delvis sin framgång tack vare just våra viktiga ambassadörer. På den tiden var bland andra Agnetha Fältskog från ABBA, Ingemar Stenmark och Björn Skifs, ambassadörer.

Nedan presenterar vi stolt våra aktuella ambassadörer:

panetoz

Panetoz

Panetoz är ett svenskt band från Jordbro, som består av Pamodou Badjie, Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Njol Badjie och Daniel Nzinga. Gruppen startade ”Vägen Ut” i Jordbro, med syftet att genom musikintresset hos de unga minska ungdomsbrottsligheten, droganvändning och segregationen och istället erbjuda en kreativ plats för unga att vistas på.

Detta är jag mest stolt över:
Njol: När jag tog mitt körkort för några år sedan och att jag vågade satsa på musiken när jag tog en paus från basketkarriären.

Nebeyu: Att jag aldrig gav upp musiken och att vi än idag som grupp är starkare än någonsin.

Johan: Mitt hus i Thailand, så att man åka dit på semester och koppla av efter turnéer.

Pamodou: Musikverksamheten i ”Vägen Ut”. Den blev min framgång och bidrar nu till att många unga talanger kan drömma stort.

Daniel: Min familj, mina vänner som står mig nära och såklart att jag som storebror lyckats inspirera mina syskon att våga drömma och tro på det de gör.

Det här är viktigt för mig:
Njol: Att ha kul med det man gör och se till att njuta under resans gång.

Nebeyu: Ta hand om familjen och se till att hitta en bra balans när jag jobbar jätte mycket, så att man inte kör slut på sig själv.

Johan: sol och glädje så att man kan fortsätta få energi för att kunna sprida det vidare till andra.

Pamodou: Ta hand om mina nära och kära samt påverka andra medmänniskor positivt så gott det bara går.

Daniel: Se till att fortsätta ha fötterna på jorden och dessutom se till att koppla av på sin fritid efter allt jobb.

Därför är jag ambassadör för A Non Smoking Generation:
Samtliga Svarar: Vi är med därför att vi tror på bättre hälsa.
Rökning anser vi är något dåligt som påverkar hälsan negativt. Man ska ta hand om sin kropp genom att äta nyttigt, träna lagom och använda sunt förnuft.

I grunden har vi alla varit väldigt idrottsaktiva och än idag fortsätter vi att vara det genom bra kost och träning, samt dans såklart.
Därför vill vi vara ambassadörer för A Non smoking Generation. För att som förebilder är det viktigt att vi försöker påverka andra att rökning inte är bra och få dem att försöka sluta röka, eller helst aldrig börja.

Här hittar ni oss:
• Instragram: Panetoz
• Twitter: Panetoz
PS. och såklart sist men inte minst i din stad där vi kommer att uppträda 😉

 

bianca

Bianca Salming

Friidrottaren Bianca Salming är regerande svensk mästare i både femkamp inomhus och sjukamp utomhus, trots att hon bara är 18 år. På meritlistan finns även en fjärdeplats i sjukamp från junior-VM i fjol då Bianca Salming bara var 41 poäng från bronset. I mars kom hon tia i sitt första internationella seniormästerskap vid inomhus-EM i Belgrad. Till sommaren väntar junior-EM i Italien där Bianca siktar på guld.

Detta är jag mest stolt över: Jag skulle säga att det jag är mest stolt över är att komma 4a på Junior VM, även om jag var missnöjd över 4e platsen så är det fortfarande någonting jag är stolt över.

Det här är viktigt för mig: Just nu är träningen det viktigaste för mig, det går före i princip allt. Dock är det viktigt för mig att få in lite av allt i min vardag också, därmed är såklart familjen och vänner också väldigt viktiga för mig.

Därför är jag ambassadör för A Non Smoking Generation: 
Jag är ambassadör för A non smoking Generation för att jag själv har mycket folk runt omkring mig som röker och det är något som alltid stört mig. Det är någonting som jag tycker är så sjukt onödigt och jag kan knappt förstå att det existerar eller att folk tycker det är värt att utsätta sig för någonting sånt. Sedan tack vare A non smoking generation har jag fått reda på att det påverkar så mycket mer här i världen än bara personen själv som röker. Vilket gör att jag känner mig ännu gladare att få representera A non smoking generation och att kunna få hjälpa till med att kanske bidra till en förändring.

Här hittar ni mig:
Instagam: biancasalming eller här inne på min blogg: www.nouw.com/biancasalming

 

ångestpodden

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg som gör Ångestpodden

 

  • Detta är jag mest stolt över: Vi är väldigt stolta över att vi själva aldrig fallit för grupptrycket eller varit beroende av nikotin. 
  • Det här är viktigt för mig: Vårt jobb jobb är väldigt viktigt för oss, och såklart också våra familjer. 
  • Därför är jag ambassadör för A Non Smoking Generation: Om vi kan motivera andra ungdomar till att inte börja röka så känns det som en självklarhet för oss att vara ambassadörer för A Non Smoking Generation. Ingen ska heller, pga grupptryck, känna sig tvingad att röka eller snusa. 
  • Här hittar ni mig: Instagram: angestpodden och Ångestpodden i Podcaster. 

 

IMG_6562

Hatty Keane

I am an artist from the UK currently finishing my album.

What I’m most proud of: that the work I have put into music so far has built me a platform to influence.

This is important for me: making music that will stand the test of time.

Why am I an ambassador for A Non Smoking Generation: I dont smoke, I never will and I think its something people just dont need to do — lets stay beautiful!

Här hittar ni mig: Instagram @hattykeane

 

marten

Mårten Nylen

Mårten Nylen eller Hela Sveriges Ninja som han också kallas är känd från tv-programmet Biggest Loser Sverige där han i hela fyra säsonger coachade deltagarna till makalösa viktresultat, och tv-succen Ninja Warrior där han agerar programledare och expertkommentator. Mårten är just nu aktuell med sin föreläsningsturne Nyckeln till Resultat som planeras gå över hela Sverige under 2017.

Detta är jag mest stolt över: Min familj och att jag försöker göra bra saker varje dag. 

Det här är viktigt för mig: Att göra det jag kan för att hjälpa världen att må bättre och att sätta fokus på ”glad”

Därför är jag ambassadör för A Non Smoking Generation: Rökning skadar fler människor än man tror och får jag möjligheten att påverka människor till hälsosammare val så är det inget snack om saken.

Här hittar ni mig: Instagram @martennylen

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Sofia Hedström är springande modejournalist bosatt i New York. Hon arbetar som modechef för Women’s Health, redaktör för Runner’s World, moderedaktör Icon och modeexpert på Svenska Dagbladet.

Detta är jag mest stolt över:  Att jag fortfarande kämpar och inte ger upp. Jag är också stolt över att jag skrivit en bok som getts ut i  flera länder och sprungit 16 maratons.

Det här är viktigt för mig: Medmänsklighet och respekt för både andra människor och vår planet.

Därför är jag ambassadör för A Non Smoking Generation: Jag tror på förändring och är inspirerad av hur långt vi har kommit, men vi är inte framme än. Jag gick från soffpotatis till maratonlöpare på ett år, jag vet att det går att förändra både samhället och oss själva.

Här hittar ni mig: Instagram @sofiaheadstrong

Tillbaka till toppen
Sammarbetspartners

kronansapotek

 

Kronans Apotek

A Non Smoking Generation och Kronans Apotek har samarbetat för att hjälpa vuxna att bli bättre förebilder och att få färre att använda tobak. Samarbetet innebär bland annat att det för varje såld rökavvänjningsprodukt kommer att gå fem kronor till A Non Smoking Generations verksamhet.

– Genom detta samarbetet hoppas vi kunna bidra till att fler människor slutar att röka och använda tobak, säger Anna Skarph apotekare på Kronans Apotek.

– Vår förhoppning är att vi genom detta samarbete ytterligare kan stärka vårt arbete för tobaksfria barn och ungdomar, säger Helen Stjerna, generalsekreterare på A Non Smoking Generation.

Tillbaka till toppen
Organisationer

A Non Smoking Generation driver verksamhet såväl enskilt som i samarbete med andra. Vårt samarbete med många organisationer är vitalt för att vi ska kunna nå ut med vårt budskap. Nedan presenteras några av våra större samarbeten.

SIDA/Forum Syd är en av våra viktigaste partners som möjliggör vår mycket uppskattade projekt Tobaksbarn.
Under 2017 fick vi även ovärderligt stöd från Svenska Postkodstiftelsen för att kunna genomföra ännu fler föreläsningar och därmed nå ut till fler ungdomar.

Sedan 2016 har vi ett samarbete med Göteborgsvarvet/Cityvarvet. Deltagare i Cityvarvet kan nu välja att i samband med sitt deltagande stödja A Non Smoking Generations viktiga arbete och satsningen ”Tobaksbarn”. Läs mer här.

Vi är medlemmar i föreningen Tankesmedjan Tobaksfakta som är ett svenskt nätverk för tobaksprevention med fokus på opinion och påverkan på politiker. Läs mer om Tobaksfakta och alla medlemmar här.

För att förebygga tobak och tobaksrelaterade sjukdomar samarbetar vi tillsammans med Cancerfonden & Hjärt-Lungfonden. Kring ungdomsperspektivet samarbetar vi med Unga Drogförebyggare, Unga allergiker, UMO.se och Psykologer mot Tobak. Vi samarbetar även med Astma och Allergiförbundet kring framförallt rökfria miljöer.

A Non Smoking Generation är även del av det Svenska NCD nätverket som arbetar för att uppmärksamma icke-smittsamma sjukdomar och dess riskfaktorer både nationellt och internationellt. Nätverket består av bland annat Läkarsällskapet, Vårdförbundet, Yrkesföreningar mot Tobak, IOGT-NTO, Cancerfonden, Hjärt-Lungfonden, Sjuksköterskeföreningen, Tandläkarförbundet m.fl.

A Non Smoking Generation är en liten organisation som är beroende av bidrag för vår överlevnad. Vi söker och välkomnar bidrag från andra stiftelser.

Den stiftelse som över tid är en av våra mest betydelsefulla bidragsgivare är Gålöstiftelsen, som vill främja vårt arbete bland barn och ungdomar i Stockholms län.

Folkhälsomyndighetens organisations- och projektbidrag till vår stiftelse är även de en mycket betydande del av vårt stöd.

Vi har även de senaste åren fått betydande stöd av bland andra:

  • Kavlifonden
  • Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond
  • Hälso- och Sjukvårdsnämnden Stockholm
  • Stiftelsen Oscar Hirsch Minne & Byggnadsstiftelsen S:t Erik
Tillbaka till toppen
Våra vänner

Eftersom vi bedriver en ideell verksamhet, är ideellt arbete en otroligt viktig del för att kunna frigöra så mycket resurser som möjligt till det tobaksförebyggande arbetet. Våra vänner är personer och företag som bidrar med sin tid, kunskap och produkter för att utveckla och stödja vår verksamhet.

Ett stort tack till er!

 

Byråer och mediapartners

E-handel och distribution

Media

 

Tillbaka till toppen
popup_headerimage

TA DEL AV EN RÖKFRI GENERATION

Vi utbildar, inspirerar och påverkar ungdomar att själva känna trygghet i att inte börja använda tobak.

Ta del av mer information och nyhetsbrev från oss genom att fylla i formuläret.

NSG behandlar uppgifterna enligt personuppgiftslagen.

TACK!

Tack för att du vill ta del av en rökfri generation.
COPYRIGHT © a non smoking generation 2014