Samarbetspartners

Ambassadörer

Vår första legendariska kampanj som vi gjorde 1979 nådde delvis sin framgång tack vare just våra viktiga ambassadörer. På den tiden var det bland andra Agnetha Fältskog från ABBA, Ingemar Stenmark och Björn Skifs.

Idag är det även andra som påverkar och lyfter vår fråga på rätt sätt. Nedan är några av våra viktiga ambassadörer:

alex

Alex Schulman

Alex Schulman är författare. Tillsammans med Sigge Eklund har han Sveriges största podcast. Under våren och hösten framträder han med showen LIVE på Rival i Stockholm.

 • Detta är jag mest stolt över: Att jag blivit kvitt en massa beroenden. Jag har slutat både röka och snusa. Det innebär att jag äntligen känner mig fri, och den känslan är oslagbar.
 • Det här är viktigt för mig: Mina två barn. Och min fru. Allt annat är sekundärt.
 • Därför är jag ambassadör för A Non Smoking Generation: Om ett ambassadörskap innebär att en ungdom mindre börjar röka, så är det värt det.

Här hittar ni mig: Instagram @alexschulman

 

5000 x 5000 header pic

Hatty Keane

I am an artist from the UK currently finishing my album.

 • What I’m most proud of: that the work I have put into music so far has built me a platform to influence.
 • This is important for me: making music that will stand the test of time.
 • Why am I an ambassador for A Non Smoking Generation: I dont smoke, I never will and I think its something people just dont need to do — lets stay beautiful!

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Sofia Hedström är springande modejournalist bosatt i New York. Hon arbetar som modechef för Women’s Health, redaktör för Runner’s World, moderedaktör Icon och modeexpert på Svenska Dagbladet.

 • Detta är jag mest stolt över:  Att jag fortfarande kämpar och inte ger upp. Jag är också stolt över att jag skrivit en bok som getts ut i  flera länder och sprungit 16 maratons.
 • Det här är viktigt för mig: Medmänsklighet och respekt för både andra människor och vår planet.
 • Därför är jag ambassadör för A Non Smoking Generation: Jag tror på förändring och är inspirerad av hur långt vi har kommit, men vi är inte framme än. Jag gick från soffpotatis till maratonlöpare på ett år, jag vet att det går att förändra både samhället och oss själva.
 • Här hittar ni mig: Instagram @sofiaheadstrong

 

Tillbaka till toppen
Organisationer

A Non Smoking Generation driver verksamhet såväl enskilt som i samarbete med andra. Vårt samarbete med många organisationer är vitalt för att vi ska kunna nå ut med vårt budskap. Nedan presenteras några av våra större samarbeten.

SIDA/Forum Syd är en av våra viktigaste partners som möjliggör vår mycket uppskattade projekt Tobaksbarn.
Under 2017 får vi även ovärderligt stöd från Svenska Postkodstiftelsen för att kunna genomföra ännu fler föreläsningar och därmed nå ut till fler ungdomar.

Sedan 2016 har vi ett samarbete med Göteborgsvarvet/Cityvarvet. Deltagare i Cityvarvet kan nu välja att i samband med sitt deltagande stödja A Non Smoking Generations viktiga arbete och satsningen ”Tobaksbarn”. Läs mer här.

Vi är medlemmar i föreningen Tankesmedjan Tobaksfakta som är ett svenskt nätverk för tobaksprevention med fokus på opinion och påverkan på politiker. Läs mer om Tobaksfakta och alla medlemmar här.

För att förebygga tobak och tobaksrelaterade sjukdomar samarbetar vi tillsammans med Cancerfonden & Hjärt-Lungfonden. Kring ungdomsperspektivet samarbetar vi med Smart Ungdom, Unga allergiker, UMO.se och Psykologer mot Tobak. Vi samarbetar även med Astma och Allergiförbundet kring framförallt rökfria miljöer.

A Non Smoking Generation är även del av det Svenska NCD nätverket som arbetar för att uppmärksamma icke-smittsamma sjukdomar och dess riskfaktorer både nationellt och internationellt. Nätverket består av bland annat Läkarsällskapet, Vårdförbundet, Yrkesföreningar mot Tobak, IOGT-NTO, Cancerfonden, Hjärt-Lungfonden, Sjuksköterskeföreningen, Tandläkarförbundet m.fl.

A Non Smoking Generation är en liten organisation som är beroende av bidrag för vår överlevnad. Vi söker och välkomnar bidrag från andra stiftelser.

Den stiftelse som över tid är en av våra mest betydelsefulla bidragsgivare är Gålöstiftelsen, som vill främja vårt arbete bland barn och ungdomar i Stockholms län.

Folkhälsomyndighetens organisations- och projektbidrag till vår stiftelse är även de en mycket betydande del av vårt stöd.

Vi har även de senaste åren fått betydande stöd av bland andra:

 • Kavlifonden
 • Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond
 • Hälso- och Sjukvårdsnämnden Stockholm
 • Stiftelsen Oscar Hirsch Minne & Byggnadsstiftelsen S:t Erik
Tillbaka till toppen
Våra vänner

Eftersom vi bedriver en ideell verksamhet, är ideellt arbete en otroligt viktig del för att kunna frigöra så mycket resurser som möjligt till det tobaksförebyggande arbetet. Våra vänner är personer och företag som bidrar med sin tid, kunskap och produkter för att utveckla och stödja vår verksamhet.

Ett stort tack till er!

 

Byråer och mediapartners

E-handel och distribution

Media

 

Tillbaka till toppen
popup_headerimage

TA DEL AV EN RÖKFRI GENERATION

Vi utbildar, inspirerar och påverkar ungdomar att själva känna trygghet i att inte börja använda tobak.

Ta del av mer information och nyhetsbrev från oss genom att fylla i formuläret.

NSG behandlar uppgifterna enligt personuppgiftslagen.

TACK!

Tack för att du vill ta del av en rökfri generation.
COPYRIGHT © a non smoking generation 2014