Ambassadörer & Samarbetspartners

Ambassadörer

Vår första legendariska kampanj som vi gjorde 1979 nådde delvis sin framgång tack vare just våra viktiga ambassadörer. På den tiden var bland andra Agnetha Fältskog från ABBA, Ingemar Stenmark och Björn Skifs, ambassadörer.

Nedan presenterar vi stolt våra aktuella ambassadörer:

 

Skärmavbild 2018-12-07 kl. 16.32.01

Martin Melin

Martin Melin är polis och författare. Han var den första vinnaren av tv-programmet Expedition Robinson 1997 och idag är han en av papporna i Nyhetsmorgons pappapanel. Martin är en engagerad tonårsförälder som jobbar för att barn och unga ska få bättre förutsättningar till hälsa och utbildning.

Detta är jag mest stolt över: Jag är stolt över hur jag utvecklats som pappa. Från att ha varit en ganska kass farsa som tog saker och ting för givet, som mesta bara tittade på medan mamman drog det största lasset, till att idag vara en pappa som bryr sig, som engagerar sig och som faktiskt kan kalla sig en bra pappa. Det är något som jag idag är väldigt stolt över.

Det här är viktigt för mig: Jag tycker det är viktigt att bry sig. Det finns människor som bara kan rycka på axlarna åt saker och säga; det där berör inte mig, jag bryr mig inte. Jag tror att om fler människor brydde sig mer så skulle det här samhället se bättre ut. Och alla Kan göra något.

Därför är jag ambassadör för Non Smoking Generation: Jag har alltid haft svårt för rökning, och även för tobaksindustrin. Det skadar folk, dödar folk och i vissa fall, drar in folk i kriminalitet. För mig är det en självklarhet att om jag bara kan så vill jag göra vad jag kan för att belysa hur dåligt det är med rökning och vilken ska det faktiskt gör. Jag tror att framförallt unga människor, som söker sin identitet, behöver se vuxna som tydligt tar avstånd. Det är inte tufft att röka – tvärtom.

Här hittar ni mig: Jag finns på Instagram – @themartinmelin

 

Jenny hemsida

Foto: Joakim Rissveds.

Jenny Rissveds

Jenny Rissveds är en professionell mountainbikecyklist som föddes i Falun 1994. När hon debuterade i OS i Rio 2016 vann hon guld som yngsta deltagare i startfältet. Hon har även vunnit flera SM-guld, ett EM-guld och blivit världsmästare i junior-, U23- och elitklassen.

Detta är jag mest stolt över: Jag är mest stolt över allt jag har tagit mig igenom de senaste åren. Jag har gått igenom en depression och är på god väg att bli frisk, detta har gjort att jag lärt mig så oerhört mycket om mig själv. Att jag vågar ta två steg tillbaka för att sedan ta ett steg framåt är jag väldigt stolt över.

Det här är viktigt för mig: Relationer och respekt. Jag föredrar få och nära relationer istället för många ytliga relationer och mina närmsta relationer till folk i min omgivning är väldigt viktigt för mig. Att respektera sina medmänniskor är också väldigt viktigt för mig och jag försöker att vara en bra medmänniska varje dag.

Därför är jag ambassadör för Non Smoking Generation: De senaste åren har jag förstått att jag har en förmåga att påverka. Kan jag sprida budskapet att man ska vara tobaksfri känns det för mig självklart och väldigt rätt. Dessutom har jag aldrig någonsin smakat ett bloss eller en snus. Det är jag faktiskt också stolt över, på tal om att vara stolt över något :).

Här hittar ni mig: www.instagram.com/jennyrissveds
www.facebook.com/jennyrissveds

 

panetoz

Panetoz

Panetoz är ett svenskt band från Jordbro, som består av Pamodou Badjie, Nebeyu Baheru, Johan Hirvi, Njol Badjie och Daniel Nzinga. Gruppen startade ”Vägen Ut” i Jordbro, med syftet att genom musikintresset hos de unga minska ungdomsbrottsligheten, droganvändning och segregationen och istället erbjuda en kreativ plats för unga att vistas på.

Detta är jag mest stolt över:
Njol: När jag tog mitt körkort för några år sedan och att jag vågade satsa på musiken när jag tog en paus från basketkarriären.

Nebeyu: Att jag aldrig gav upp musiken och att vi än idag som grupp är starkare än någonsin.

Johan: Mitt hus i Thailand, så att man åka dit på semester och koppla av efter turnéer.

Pamodou: Musikverksamheten i ”Vägen Ut”. Den blev min framgång och bidrar nu till att många unga talanger kan drömma stort.

Daniel: Min familj, mina vänner som står mig nära och såklart att jag som storebror lyckats inspirera mina syskon att våga drömma och tro på det de gör.

Det här är viktigt för mig:
Njol: Att ha kul med det man gör och se till att njuta under resans gång.

Nebeyu: Ta hand om familjen och se till att hitta en bra balans när jag jobbar jätte mycket, så att man inte kör slut på sig själv.

Johan: sol och glädje så att man kan fortsätta få energi för att kunna sprida det vidare till andra.

Pamodou: Ta hand om mina nära och kära samt påverka andra medmänniskor positivt så gott det bara går.

Daniel: Se till att fortsätta ha fötterna på jorden och dessutom se till att koppla av på sin fritid efter allt jobb.

Därför är jag ambassadör för A Non Smoking Generation:
Samtliga Svarar: Vi är med därför att vi tror på bättre hälsa.
Rökning anser vi är något dåligt som påverkar hälsan negativt. Man ska ta hand om sin kropp genom att äta nyttigt, träna lagom och använda sunt förnuft.

I grunden har vi alla varit väldigt idrottsaktiva och än idag fortsätter vi att vara det genom bra kost och träning, samt dans såklart.
Därför vill vi vara ambassadörer för A Non smoking Generation. För att som förebilder är det viktigt att vi försöker påverka andra att rökning inte är bra och få dem att försöka sluta röka, eller helst aldrig börja.

Här hittar ni oss:
• Instragram: Panetoz
• Twitter: Panetoz
PS. och såklart sist men inte minst i din stad där vi kommer att uppträda 😉

 

ångestpodden

Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg som gör Ångestpodden

 

  • Detta är jag mest stolt över: Vi är väldigt stolta över att vi själva aldrig fallit för grupptrycket eller varit beroende av nikotin. 
  • Det här är viktigt för mig: Vårt jobb jobb är väldigt viktigt för oss, och såklart också våra familjer. 
  • Därför är jag ambassadör för A Non Smoking Generation: Om vi kan motivera andra ungdomar till att inte börja röka så känns det som en självklarhet för oss att vara ambassadörer för A Non Smoking Generation. Ingen ska heller, pga grupptryck, känna sig tvingad att röka eller snusa. 
  • Här hittar ni mig: Instagram: angestpodden och Ångestpodden i Podcaster. 

 

marten

Mårten Nylen

Mårten Nylen eller Hela Sveriges Ninja som han också kallas är känd från tv-programmet Biggest Loser Sverige där han i hela fyra säsonger coachade deltagarna till makalösa viktresultat, och tv-succen Ninja Warrior där han agerar programledare och expertkommentator. Mårten är just nu aktuell med sin föreläsningsturne Nyckeln till Resultat som planeras gå över hela Sverige under 2017.

Detta är jag mest stolt över: Min familj och att jag försöker göra bra saker varje dag. 

Det här är viktigt för mig: Att göra det jag kan för att hjälpa världen att må bättre och att sätta fokus på ”glad”

Därför är jag ambassadör för A Non Smoking Generation: Rökning skadar fler människor än man tror och får jag möjligheten att påverka människor till hälsosammare val så är det inget snack om saken.

Här hittar ni mig: Instagram @martennylen

Sofia Hedström

Sofia Hedström

Sofia Hedström är springande modejournalist bosatt i New York. Hon arbetar som modechef för Women’s Health, redaktör för Runner’s World, moderedaktör Icon och modeexpert på Svenska Dagbladet.

Detta är jag mest stolt över:  Att jag fortfarande kämpar och inte ger upp. Jag är också stolt över att jag skrivit en bok som getts ut i  flera länder och sprungit 16 maratons.

Det här är viktigt för mig: Medmänsklighet och respekt för både andra människor och vår planet.

Därför är jag ambassadör för A Non Smoking Generation: Jag tror på förändring och är inspirerad av hur långt vi har kommit, men vi är inte framme än. Jag gick från soffpotatis till maratonlöpare på ett år, jag vet att det går att förändra både samhället och oss själva.

Här hittar ni mig: Instagram @sofiaheadstrong

Tillbaka till toppen
Samarbetspartners

Göteborgsvarvet

Martin Melin Göteborgsvarvet

Spring för A Non Smoking Generation!

Sedan 2016 har A Non Smoking Generation ett samarbete med Göteborgsvarvet. Inför 2019 kan man välja att springa hela Göteborgsvarvet till förmån för vår verksamhet, och stödja arbetet för tobaksfria barn och ungdomar.

När: 2019-05-18
Var: Göteborg
Distans: 21,1 km
Pris: 1000 kr
Sista anmälningsdag: 2019-05-01

I paketet ingår:
– Löpartröja
– Chansen att löpträna inför samt springa varvet med vår ambassadör Martin Melin
– Starta i som sämst startgrupp 12

Anmälan: goteborgsvarvet.se.

 

BIGHEART

omslagsbild_nsg_social_2

Stöd tobaksfritt kostnadsfritt.

A Non Smoking Generation har inlett ett samarbete med BIGHEART – en app som gör att du enkelt kan göra skillnad i vardagen genom din telefon. När du installerat appen får du se annonser på din låsskärm eller ett kort ögonblick när du öppnar andra appar. Dessa annonser genererar pengar till ditt konto som du sedan kan välja att skänka till vårt arbete för starka och tobaksfria barn. Just nu får du dessutom 20 kr i startbonus när du laddar ner appen här.

Tillbaka till toppen
Organisationer

A Non Smoking Generation driver verksamhet såväl enskilt som i samarbete med andra. Vårt samarbete med många organisationer är vitalt för att vi ska kunna nå ut med vårt budskap. Nedan presenteras några av våra större samarbeten.

SIDA/Forum Syd är en av våra viktigaste partners som möjliggör vår mycket uppskattade projekt Tobaksbarn.
Under 2017 fick vi även ovärderligt stöd från Svenska Postkodstiftelsen för att kunna genomföra ännu fler föreläsningar och därmed nå ut till fler ungdomar.

Sedan 2016 har vi ett samarbete med Göteborgsvarvet/Cityvarvet. Deltagare i Cityvarvet kan nu välja att i samband med sitt deltagande stödja A Non Smoking Generations viktiga arbete och satsningen ”Tobaksbarn”. Läs mer här.

Vi är medlemmar i föreningen Tankesmedjan Tobaksfakta som är ett svenskt nätverk för tobaksprevention med fokus på opinion och påverkan på politiker. Läs mer om Tobaksfakta och alla medlemmar här.

För att förebygga tobak och tobaksrelaterade sjukdomar samarbetar vi tillsammans med Cancerfonden & Hjärt-Lungfonden. Kring ungdomsperspektivet samarbetar vi med Unga Drogförebyggare, Unga allergiker, UMO.se och Psykologer mot Tobak. Vi samarbetar även med Astma och Allergiförbundet kring framförallt rökfria miljöer.

A Non Smoking Generation är även del av det Svenska NCD nätverket som arbetar för att uppmärksamma icke-smittsamma sjukdomar och dess riskfaktorer både nationellt och internationellt. Nätverket består av bland annat Läkarsällskapet, Vårdförbundet, Yrkesföreningar mot Tobak, IOGT-NTO, Cancerfonden, Hjärt-Lungfonden, Sjuksköterskeföreningen, Tandläkarförbundet m.fl.

A Non Smoking Generation är en liten organisation som är beroende av bidrag för vår överlevnad. Vi söker och välkomnar bidrag från andra stiftelser.

Den stiftelse som över tid är en av våra mest betydelsefulla bidragsgivare är Gålöstiftelsen, som vill främja vårt arbete bland barn och ungdomar i Stockholms län.

Folkhälsomyndighetens organisations- och projektbidrag till vår stiftelse är även de en mycket betydande del av vårt stöd.

Vi har även de senaste åren fått betydande stöd av bland andra:

  • Kavlifonden
  • Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs minnesfond
  • Hälso- och Sjukvårdsnämnden Stockholm
  • Stiftelsen Oscar Hirsch Minne & Byggnadsstiftelsen S:t Erik
Tillbaka till toppen
Våra vänner

Eftersom vi bedriver en ideell verksamhet, är ideellt arbete en otroligt viktig del för att kunna frigöra så mycket resurser som möjligt till det tobaksförebyggande arbetet. Våra vänner är personer och företag som bidrar med sin tid, kunskap och produkter för att utveckla och stödja vår verksamhet.

Ett stort tack till er!

 

Byråer och mediapartners

E-handel och distribution

Media

 

Tillbaka till toppen
COPYRIGHT © a non smoking generation 2014