Nio av tio av alla som börjar med tobak gör det innan 18 års ålder. Därför är skolan en av de viktigaste arenorna i det tobaksförebyggande arbetet. Skolan är den plats, näst efter hemmet, som kan påverka barn och ungdomars val av livsstil mest. Med ett genomtänkt förebyggande arbete har skolan stora möjligheter att lyckas förebygga tobaksdebuter.

Tobaksfri Skoltid NU! är en av våra viktigaste satsningar där vi ska göra om Sveriges skolor från en riskmiljö till en skyddande miljö för ungdomar. Vill ni vara med? Läs mer här och hör av er!

Tobaksbarn visar ett annorlunda perspektiv på tobak och beskriver hur tobak bidrar till barnarbete, ökad fattigdom och miljöförstöring. Hittills har vi träffat över 150 000 ungdomar på högstadieskolor och gymnasium med våra Tobaksbarn-turnéer. Efter förra årets turné visade vår enkätundersökning att 86% av eleverna tyckte att föreläsningen var tankeväckande och 91 % att det finns argument i föreläsningen för att avstå från tobak. Mycket glädjande siffror!

Tobaksbarn.se hittar du fakta, material och lärarhandledning. 

 

Tillbaka till toppen